El Flat Design ha sigut una clara tendència en el disseny web durant el 2013 i sembla que, de moment, es quedarà un temps més amb nosaltres.

Què és el Flat Design?

El Flat Design (Disseny Pla) és una tècnica que deu el seu nom a la senzillesa de les seves formes. Es caracteritza pel seu estil minimalista que utilitza el color i la tipografia de manera audaç per crear una experiència a l’usuari diferent. Les icones guanyen terreny davant les imatges complexes o carregades.

És un tipus de disseny molt clar i intuïtiu. Lliga a la perfecció amb les webs responsives, ja que la seva senzillesa ajuda a que una pàgina web sigui perfectament visible des de qualsevol dispositiu.

En el Flat Design no trobem elements decoratius, efectes de profunditat, ni atributs tridimensionals com ombres, relleus ni gradients.

Flat Design

Perquè funciona el Flat Design?

Es crea un espai bidimensional minimalista, senzill i clar per oferir la màxima funcionalitat a l’usuari.

S’estableixen uns ordres molt clars de lectura i es redueixen tots els elements visuals que no aporten informació per tal de facilitar l’experiència de navegar a l’usuari, fins i tot en pantalles petites.

El color com a protagonista

Una de les característiques del Flat Design és la seva peculiar manera d’utilitzar els colors, ocupant espais generosos i guanyant protagonisme dins les pantalles. S’amplia la paleta de colors per crear ordres de lectura, transmetre sensacions i atraure l’atenció de l’usuari. Podem trobar des de combinacions de colors brillants saturats, colors retro més apagats o bé un sol color en diverses intensitats.

Una de les coses que fa el Flat Design atractiu és que és nou i divertit, degut a la manera de combinar  i escollir els colors, deixant de banda algunes regles cromàtiques fins ara vistes.

invoisse

Potser aquest estil no sempre serà el més adequat a l’hora de dissenyar una pàgina web. Però si el Flat Design encaixa amb una pàgina web s’obtindrà un resultat brillant i atractiu, on la senzillesa i els continguts s’imposaran.

Aquí us deixem una pàgina web que explica, d’una manera molt original, la diferència entre el flat design i el disseny realista. Que la gaudiu!

tv-safety

Articles relacionats