Web optimitzada per a mòbils

Cada cop són més els usuaris que naveguen per Internet mitjançant dispositius mòbils. Ens hem de preguntar: aquests usuaris poden llegir fàcilment la nostra pàgina web i trobar la informació que busquen?

Una pàgina web optimitzada per a ordinadors personals, pot ser complicada de visualitzar i utilitzar a través d’un dispositiu mòbil. Si un usuari ha de pessigar sobre la pantalla per poder llegir o s’ha d’anar desplaçant a través de la pantalla per a trobar allò que busca, podem deduir que aquesta pàgina no està adaptada per a dispositius mòbils. En aquest cas, hem de plantejar-nos sí o sí renovar la nostra pàgina web utilitzant la tècnica responsive o fer una versió especial per a mòbils.

Els usuaris han de tenir el mateix grau de satisfacció si visualitzen la pàgina web a través d’un dispositiu mòbil o si ho fan a través d’un ordinador personal o una tablet.

Si agafem dades dels Estats Units, que són tota una referència en aquest terreny, veiem que el 94% de les persones amb smartphones busquen informació local des dels seus dispositius. A Espanya, en moltes pàgines web, ja siguin grans portals o petits sites locals, el percentatge de visites procedents de dispositius mòbils sobrepassa el 50%.

Quina importància li dóna Google?

Google va decidir fa mesos donar-li molta importància a que les pàgines web estiguessin optimitzades per a dispositius mòbils. El passat 21 d’abril va decidir anar un pèl més enllà i va anunciar que donaria més visibilitat al seu cercador als llocs web responsius o adaptats per a dispositius mòbils. Si es té en compte que Google acapara més del 90% de les cerques, un es pot fer una idea de la importància de tenir una web ben optimitzada per a mòbils.

A més, Google va estrenar a finals de l’any 2014 l’etiqueta “Mobile-Friendly” per indicar als seus resultats de cerca quines webs disposen de versió mòbil i quines no.

Quina és la millor opció per a optimitzar la meva pàgina web per a mòbils?

Creiem que la millor solució per optimitzar una pàgina web per a dispositius mòbils és la creació d’una pàgina web amb disseny responsiu. Aquesta tècnica permet adaptar la pàgina web a les diferents mides de pantalla, oferint el mateix grau de satisfacció a un usuari independentment del dispositiu amb el que hi estigui accedint.

La tècnica responsive és la tècnica que recomanem, ja que amb una sola versió es cobreixen totes les resolucions de pantalles i dispositius. D’aquesta manera, no tindràs diferents versions de la pàgina web, evitant més manteniment, possibles URLs duplicades i errors o problemes tècnics freqüents en alguna de les versions.

Com puc saber si la pàgina web està ben optimitzada per a mòbils?

Per medir si una pàgina web està ben optimitzada per a dispositius mòbils, només cal comprovar si un usuari pot realitzar la mateixa tasca accedint a través d’un ordinador o d’un mòbil amb la mateixa facilitat.

És important també tenir en compte la velocitat de càrrega de la pàgina web, ja que els usuaris que estan accedint a través de dispositius mòbils no poden esperar massa temps a que es carregui la pàgina web al navegador.

Vist tot això, és important tenir una pàgina web optimitzada per a mòbils que ofereixi als teus visitants la millor experiència possible, accedeixin des d’un ordinador, tablet o smarthpone.

Articles relacionats