Colors primavera 2014

Pantone, creadora del Pantone Matching System (sistema de definició cromàtica més reconegut i utilitzat per identificar colors sòlids dins del món de les arts gràfiques) ha publicat el seu informe sobre les noves tendències cromàtiques per aquesta primavera 2014, com porta realitzant des de fa més de 20 anys.

“Aquesta temporada, els consumidors estan buscant un estat d’equilibri reflexiu, emocional i artístic”, diu Leatrice Eiseman, directora executiva de Pantone Color Institute ®. I afegeix: “Mentre que aquesta necessitat d’estabilitat es reflexa en la composició de la paleta, la versatilitat inherent dels colors individuals permet la experimentació amb nous aspectes i combinacions de color”.

Aquesta selecció de 10 colors està formada per:

Tres colors pastel molt adaptables, colors que estem molt acostumats a trobar com a fons a la natura. Placid Blue, color que evoca a una imatge perfecta i indueix a una sensació de tranquil·litat pacífica. Violet Tulip, color romàntic que evoca a una nostàlgia melancòlica. Hemlock, estiuenc, proporciona un toc decoratiu que es distancia dels verds de les anteriors temporades.

colors-1

Sand, lleugerament torrat i neutral, evoca imatges de platja i a dies despreocupats d’estiu. Si aparellem Sand amb Hemlock obtindrem un perfecte equilibri natural. Paloma, neutre per excel·lència, tant com per poder ser utilitzat sol o bé combinat amb qualsevol altre color per obtenir un interessant equilibri sofisticat.

colors-2

Cayenne, un vermell estrident que afegeix una pinzellada de calor picant als neutres, i augmenta l’emoció quan es mescla amb Freesia, un groc ardent ple de lluminositat. Una ombra tropical i floral inspirada en la calidesa de Freesia va sentar les bases per obtenir Celosia Orange, que ofereix un to espontani d’optimisme. Combinant Celosia Orange amb Violet Tulip s’obté un resultat captivador, molt semblant a la posta de sol estiuenca.

colors-3

Radiant Orchid, un contrapunt audaç per a Violet Tulip. I, per últim, tenim el Dazzling Blue, enlluernador, brillant, el pol oposat de Placid Blue.

colors-4

Aquests colors vibrants poden combinar-se amb tota la gamma de colors i són companys perfectes dels colors pastel, aportant confiança i vivacitat.

Més informació i descàrrega dels colors per aplicacions d’Adobe.

Articles relacionats