BDigital

Entre el 17 i 20 de maig s’ha celebrat al CaixaForum de Barcelona el BDigital Global Congress, un congrés de referència sobre els avenços de les Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (TIC) i la seva aplicació en l’àmbit empresarial, tecnològic i social.

Al Blog del congrés hi hem trobat avui una entrevista en exclusiva al Dr. Michio Kaku, catedràtic de Física teòrica de la Universitat de Nova York i expert en tendències de futur. Michio Kaku va protagonitzar el dilluns 17 de maig la ponència inaugural del BDigital Global Congress 2010, on va desvelar com serà la Internet del Futur durant els propers 20 anys.

Algunes de les afirmacions i declaracions més interessants i sorprenents realitzades pel Dr. Michio Kaku són:

  • “El 2020, els xips dels ordinadors poden assolir el preu d’un cèntim, així que n’hi haurà milions i milions d’invisibles al voltant nostre. La capacitat de computació serà per tot arreu i enlloc alhora, com ara ho són l’electricitat, l’aigua corrent o el paper. Per això el destí dels ordinadors és desaparèixer, fusionar-se de manera invisible dins el teixit de les nostres vides.”
  • “Les lents de contacte mostraran la biografia completa de la persona amb què estàs parlant i inclourà subtítols del que diu en un altre idioma, igual que quan mirem una pel·lícula estrangera amb subtítols.”
  • “Gràcies a la nanotecnologia, el teu inodor i la teva cambra de bany del futur tindran més capacitat de computació que les universitats d’avui. Fins i tot pot ser que curin el càncer. Un inodor i un mirall poden detectar proteïnes i ADN alliberats per colònies cancerígenes de només uns centenars de cèl· lules, anys abans de que puguin crear un tumor (que pot contenir fins a 10 mil milions de cèllules cancerígenes).”

Aquest article amb títol Michio Kaku: “El destí dels ordinadors fusionar-se de manera invisible dins el teixit de les nostres vides” és realment interessant i ens mostra la rapidesa amb la que avança i progressa la tecnologia.

Blog del BDigital Global Congress.