necessito una botiga online pel meu negoci

Cada cop són més els comerços, autònoms o empreses que decideixen donar el salt i vendre els seus productes a través d’Internet. Potser vosaltres us esteu plantejant fer aquest salt i encara no ho teniu del tot clar. En aquest article intentarem explicar-vos què s’ha de tenir en compte abans de fer aquest pas.

Els vostres clients compren a Internet?

Com sempre en aquest terreny, hem de pensar primer en els nostres clients. Així doncs, ens hem de preguntar si els nostres clients (existents o possibles clients potencials) compren altres productes o estarien disposats a comprar els nostres productes a través d’Internet.

Tampoc ens hem de precipitar i prendre una decisió ràpida, així que el millor que podem fer és un petit estudi de mercat i intentar preveure quants clients online podríem arribar a tenir. Hem de pensar que, cada cop més, la gent té menys reticències a comprar a través d’Internet i ens sorprendria el percentatge de consumidors que compren d’aquesta manera. També podríem intentar estimar el percentatge d’augment que suposarien les vendes a través d’Internet.

Hem de pensar quan fem aquests anàlisis que la venda per Internet suposa arribar als usuaris les 24 hores del dia, els 7 dies de la setmana. Un avantatge que molts usuaris agraeixen.

Qui ha de crear aquesta botiga online?

Si voleu crear una botiga online i no teniu masses recursos econòmics, teniu coneixements informàtics i de disseny, i moltes ganes d’aprendre i investigar, podeu crear la botiga online mitjançant una de les moltes plataformes que hi ha, com poden ser Bigcommerce o Shopify, utilitzant els seus propis servidors. Aquestes plataformes ofereixen diverses funcionalitats i mètodes de pagament, amb les quals es pot aconseguir una botiga online completa. Ara bé, necessiteu esforç i dedicació per oferir una bona pàgina web als vostres clients, i possiblement també haureu d’aprendre dels vostres errors per arribar a l’objectiu. Tot i així, de vegades una pàgina web no funciona per com està plantejada o realitzada, o bé per no haver estat analitzada i desenvolupada per uns professionals experts en el tema.

Així que una altra opció és confiar en una empresa de programació web com NBSP que us poden crear una botiga online professional amb totes les funcionalitats que desitgeu, utilitzant alguna potent plataforma instal·lada a un servidor propi. Vosaltres mateixos podreu gestionar els productes, preus, comandes, clients, etc.. És una excel·lent opció per a la majoria d’empreses i autònoms, ja que la pàgina web la implementarien uns professionals i vosaltres no hauríeu de preocupar-vos ni del sistema ni del seu funcionament.

Com genero confiança amb la botiga online?

Generar confiança als vostres usuaris a través de la botiga online és un factor clau perquè aquest projecte sigui un èxit. Com més transparència pugueu donar o transmetre, més confiança generareu als usuaris i més vendes fareu. Uns quants punts que heu de tenir en compte i intentar complir són:

  • Donar informació sobre la vostra empresa. Aquest apartat ha d’estar ben cuidat, amb informació professional però també humana. L’usuari ha de poder veure qui hi ha darrera d’aquesta pàgina web i si teniu una botiga física al darrera.
  • Incloure a un lloc visible de la pàgina web un telèfon de contacte i un correu electrònic perquè els usuaris puguin contactar amb vosaltres amb facilitat.
  • Oferir un bon catàleg de productes, això vol dir que la informació ha de ser clara i detallada. Els preus dels productes han d’estar ben visibles (i sense trampes), així com l’iva i les despeses d’enviament.
  • Informar amb claredat de les condicions de les compres i de les possibles devolucions.
  • En el moment de la compra, demanar a l’usuari només la informació personal que realment es necessita. No li feu omplir formularis immensos amb un munt de dades perquè l’únic que aconseguireu és que es tiri enrere.
  • Oferir la possibilitat que els usuaris puguin registrar-se per futures compres, però que aquest registre no sigui obligatori per a poder realitzar una compra.
  • Utilitzar un protocol de transmissió de dades segur i xifrat per fer el pagament a través d’Internet. Si els clients us ho demanen, també podeu oferir l’opció de pagament per transferència bancària o contra reemborsament.
  • Les etiquetes de qualitat també poden donar un plus de confiança. Podeu afegir alguna etiqueta en algun lloc visible de la pàgina web com són els segells de IQUA, iCERT, Confianza Online o Trusted Shops.

I un cop tinc la botiga online, ara què?

Un cop creada i publicada a Internet la pàgina web, us heu de preocupar bàsicament de dos aspectes: com trobar nous clients i com fidelitzar als clients que ja teniu.

Per trobar nous clients podeu fer moltes tasques, unes que us suposaran invertir uns diners i altres que no. Així doncs, podeu realitzar una campanya de màrqueting online, optimitzar la pàgina web per als cercadors d’Internet (SEO), crear una campanya d’enllaços patrocinats (Google Adwords), utilitzar el blog per aconseguir nous visitants a la pàgina web, donar-vos a conèixer a diferents xarxes socials, anunciar la vostra botiga online entre els vostres clients presencials i a revistes o diaris de la vostra població o barri…

Per fidelitzar als clients que ja teniu, podeu fer moltes altres tasques igual d’importants: presència i actualitzacions regulars a les xarxes socials, aconseguir que el vostre blog sigui el blog de referència dels vostres clients, oferir un sistema de subscripció a una newsletter que podeu enviar regularment amb ofertes o novetats, premiar als vostres clients amb promocions especials o bonus de descomptes per a futures compres, realitzar concursos, sortejos o enquestes amb algun premi o descompte…

Vist tot això, si teniu un petit comerç, sou autònoms o teniu una empresa de venda de productes a l’engròs, us animem a tirar endavant una botiga online. Però no oblideu totes aquestes recomanacions i cuideu tots aquests detalls perquè la botiga online funcioni correctament. D’aquesta manera, podreu arribar a més clients, augmentar les vostres vendes i tota la feina feta es veurà recompensada.

Articles relacionats