La importància del color

Els colors tenen la capacitat de transmetre diferents sensacions, així com influenciar en els nostres sentiments i emocions. Són respostes primitives i associacions instintives que han anat evolucionant al llarg dels anys segons cada cultura.

Molts autors han teoritzat sobre la psicologia del color. Eva Heller, per exemple, en el seu llibre “Psicologia del color”, ens presenta el llistat de colors més apreciats per la gent, segons un estudi realitzat a persones d’entre 14 i 94 anys. De més a menys serien el blau, verd, vermell, negre, groc, violeta, taronja, blanc, rosa, marró i or.

També tenim els estudis realitzats pel pintor Wassily Kandinsky, autor del libre “Sobre lo espiritual en el arte”, que afirmava “El color és en general un medi per exercir una influència directa sobre l’ànima” i va elaborar nombroses teories sobre el color, les seves influències sobre l’ànima humana i la relació dels colors entre ells.

El color per transmetre sensacions

El color pot tenir múltiples significats, d’aquí la importància de triar el color adequat per potenciar o transmetre una sensació o una idea, ja sigui per la creació d’un logotip, d’una pàgina o web o qualsevol altra creació. El color ens ajudarà a sumar significat i aportarà el matís final.

A grans trets, els colors brillants ajuden a cridar l’atenció però al mateix temps poden ser estridents. Els tons apagats ajuden a transmetre una imatge més sofisticada, però també poden passar més desapercebuts.

psicologia-11

A l’hora d’escollir un color pel nostre logotip o disseny podem tenir en compte les connotacions de cada color per tal de destacar el missatge que vulguem transmetre o bé per diferenciar-nos de la majoria.

També hem de tenir en compte que el significat dels colors pot variar segons les diferents cultures.

psicologia-21

Articles relacionats