Si esteu creant una pàgina web o ja en teniu una, segur que en algun moment necessitareu imatges per il·lustrar el contingut que esteu mostrant. Fa uns dies vam veure com podíem guardar les imatges per a la nostra pàgina web i avui parlarem d’on podem obtenir-les.

És important utilitzar imatges de qualitat per atraure l’atenció de l’usuari. Molt sovint les persones ens deixem portar per l’impuls de mirar imatges que ens diuen i transmeten molt més que les paraules.

Quines fotografies escollirem per la nostra pàgina web?

Nosaltres recomanem que les imatges, si és possible, siguin pròpies, ja siguin fotografies, il·lustracions o qualsevol altra. Sempre personalitzaran més la nostra pàgina web i diran molt més de nosaltres, fet que transmet sinceritat i l’usuari agrairà. Les imatges que escollim han d’estar relacionades d’alguna manera amb els textos que mostrem.

Les imatges han de ser de la màxima qualitat possible. Una fotografia ben feta i a bona resolució resultarà idònia i ens permetrà fer els enquadraments necessaris. En canvi, una imatge de mala qualitat o que es vegi pixel·lada pot causar l’efecte contrari al desitjat.

Què podem fer si no disposem d’imatges pròpies?

És important disposar dels drets de les imatges que penjarem a la nostra pàgina web. Si una imatge no l’hem creada nosaltres o bé no tenim drets sobre ella no la podem utilitzar. Per tant, no s’hi val buscar alegrement per Google Image i apropiar-se de la primera imatge bonica que veiem sense abans saber és d’ús lliure.

Sí que podem recórrer als bancs fotogràfics que existeixen. Aquests permeten comprar imatges de qualitat que podrem utilitzar sempre que vulguem. També existeix algun banc de fotos gratuït com per exemple Stock.XCHNG, però la varietat i qualitat són inferiors als bancs de pagament.

A continuació, us deixem un petit llistat dels bancs d’imatges de pagament que més utilitzem, on trobareu fotografies, il·lustracions, vectors, vídeos i altres.

Fotolia

Tenen una gran varietat d’imatges de qualitat a preus força raonables, exceptuant algunes fotografies que, a mides grans, resulten més cares.

Funciona amb un sistema de crèdits que compres prèviament i caduca en un any. Les fotografies tenen diferents preus, segons la imatge i la mida.

Shutterstock

En aquest banc tens dues opcions:

  • Subscriure’t per períodes amb la possibilitat de fer un nombre de descàrregues limitades al dia.
  • Imatges a demanda, comprant un paquet que et permetrà descarregar un número concret de fotografies abans que passi un any.

Un dels avantatges d’aquest banc és que totes les fotografies tenen el mateix preu i només diferencien preus entre 2 mides: la primera és perfecte per web (fins i tot per fotos a pantalla completa) i la segona és ideal per imatges per impressió.

Istockphoto

És un dels bancs fotogràfics més conegut. Realment tenen fotos molt maques i molta varietat per escollir, però sovint els preus són més elevats que els d’altres bancs.

El funcionament, com a Fotolia, és a base de crèdits que compres prèviament. Les imatges també tenen un preu diferent segons la foto i la mida.

Depositphotos

Tot i que no trobem tanta varietat com a altres bancs, s’ha de reconèixer que els preus són relativament baixos.

Disposen de plans de subscripció que són força econòmics que et permeten descarregar imatges de tot tipus. No pagues per crèdits si no per descàrregues realitzades.

També t’ofereixen l’opció de comprar crèdits prèviament per adquirir fotografies que parteixen totes del mateix valor. Únicament varia el preu en funció de la mida que necessitis. Aquests crèdits, com és habitual, caduquen al cap d’un any.

Bancs d'imatges

Un dels inconvenients d’utilitzar imatges comprades en un banc fotogràfic és que aquestes no són únicament per nosaltres, llevat que la compris amb exclusivitat a un preu superior. Així doncs, la mateixa imatge la poden comprar diversos usuaris, podent-la utilitzar cadascú a la seva pàgina web. Tot i així, la possibilitat de trobar-te la fotografia a algun altre lloc és bastant baixa.

Abans de comprar una imatge a un banc fotogràfic és important saber les mides exactes que farà la nostra fotografia a la pàgina web, ja que un cop comprada a una mida només disposarem d’aquesta i si necessitem una mida superior l’haurem de tornar a adquirir.

Sempre que comprem una imatge disposarem d’ella quan vulguem, podent-la tornar a descarregar de nou si ho necessitem i, el més important, disposarem dels drets d’ús.

Ara ja només ens queda triar les imatges més adequades per a la nostra pàgina web!

Articles relacionats