Ara que ens apropem a la tardor, ens agradaria mostrar el recull de colors que Pantone Institute va presentar al seu informe sobre la tendència de colors per aquesta tardor hivern 2014-15. Ja fa més de 20 anys que Pantone, autoritat mundial del color, elabora el conjunt de tendències cromàtiques més importants de la temporada, recollint l’opinió de dissenyadors i gent influent de la Setmana de la Moda de Nova York.

Tendència de colors per aquesta tardor hivern 2014-15

Leatrice Eiseman, executiva de Pantone Color Institute, afirma “aquesta és una temporada de colors atípics que són un reflex de la imaginació i l’enginy. Una col·lecció artística amb combinacions poc habituals a les que ens tenia acostumats la tardor”.

Existeix una fascinació per la bellesa del passat i l’esperit del present. El disseny i els colors recullen la inspiració en la literatura, l’artesania, la fotografia, l’arquitectura retro, els paisatges exòtics i les llegendes del rock. Es tracta d’una paleta de 10 colors que ens evoca a una aventura que engloba 100 anys.

Quins són els colors escollits per Pantone?

Sangria és un vermell exòtic que evoca a l’aventura i a destins llunyans. Es reforça aquesta idea al combinar-lo amb Aurora Red, que aporta un to més sofisticat al mateix temps que suma equilibri i vida.

Aquests vermells venen seguits per la família dels colors porpra, que desperten intriga i inspiren la imaginació. Mauve Mist, un to romàntic i elegant, recorda a l’era déco i estimula la feminitat. Radiant Orchid, captivador i adaptable, és el color que domina sobre la paleta de la selecció dels 10 pantone.

Cypress, un verd majestuós i poderós, aporta una presència imponent. Amb el seu to lleugerament verd, Bright Cobalt aporta un toc subtil sobre el blau cobalt tradicional i unifica els blaus d’aquesta temporada. De la mateixa manera, Royal Blue ofereix un aspecte suggerent i digne, i proporciona més complexitat i emoció sense deixar de ser versàtil. Aluminum, un color d’àcer inoxidable futurista, que serveix com a cortina que talla i neutralitza les combinacions de Bright Cobalt amb Sangria i Cypress, així com les de Royal Blue amb Mauve Mist.

Cognac, esquiva els cànons clàssics del típic marró de tardor per oferir un aspecte més culte i sofisticat, ens endinsa a un regne sumptuós aportant estil i classe als colors de la nit. Misted Yellow és el color optimista, un veritable raig de llum de sol que al·ludeix a la primavera que tornarà.

img-colors-pantone-tardor2

Aquestes tendències poden influenciar, a part del món de la moda, a diverses disciplines com el disseny d’interiors, el gràfic i el web entre d’altres.

Si voleu saber més o descarregar-vos els colors per aplicacions d’Adobe podeu consultar aquí.

Articles relacionats