Facebook acaba de llançar i presentar el seu sistema de missatgeria Messages: un sistema de conversa que inclou el correu electrònic. La idea és que els usuaris de Facebook puguin conversar amb qui ells vulguin, encara que aquests no siguin a Facebook.

La proposta i idea que té Facebook no és ben bé un servei de correu electrònic, ja que el que volen és empaquetar tota la conversa en un únic servei, permetent accedir a l’historial de tota la conversa entre dos usuaris. Així doncs, Messages permetrà a l’usuari oblidar-se del mitjà pel qual es comunica amb els altres i pugui centrar-se únicament en la persona i el missatge. Com els missatges van orientats a la persona, aquests s’organitzaran per contacte i no per assumpte (subject), tal i com passa amb l’e-mail tradicional.

Mark Zuckerberg i els seus col·laboradors pretenen que la conversa es trobi sempre a l’abast de l’usuari. Els usuaris que així ho vulguin, podran tenir una adreça de Faceook, acabada amb @facebook.com, però no serà imprescindible ja que es podrà tenir a la mateixa conversa correus que vinguin d’altres serveis. Mark Zuckerber ha afirmat que “GMail és un gran producte” i que no tenen previst anar a per ells. El que pretenen és enganxar a aquelles persones que no fan servir el correu però sí les xarxes socials o xats.

Aquest servei s’anirà implantant i obrint poc a poc a través d’invitacions, amb la confiança que la gent l’utilitzarà perquè és un bon i nou servei.

Articles relacionats