Google ha creat la pàgina web en anglès What Browser? per explicar als usuaris què és un navegador. Així, Google ha descobert perquè la gent no vol canviar de navegador: “simplement no saben què és”.

Un navegador és un programa que permet visualitzar la informació que contè una pàgina web. El navegador interpreta el codi, HTML generalment, en el que estè escrita la pàgina web i el presenta en pantalla permetint a l’usuari interactuar amb el seu contingut i navegar cap a altres pàgines de la xarxa mitjançant enllaços. Així, el navegador permet la visualització de documents, possiblement amb recursos multimèdia incrustats.

En el vídeo inicial de What Browser? expliquen als usuaris els punts bàsics dels navegadors. A més a més, podem trobar informació diversa sobre navegadors.

Un dels problemes principals amb els navegadores és que els usuaris acostumen a utilitzar el navegador per defecte del seu ordinador (Internet Explorer o Safari). Així, Google vol que els usuaris es donin compte que Internet Explorer no és l’únic navegador que existeix i que poden canviar a altres millors i que oferiexen millor rendiment com Mozilla Firefox o Google Chrome.

Navegadors web

Trobem comparatives interesants en diferents pàgines web sobre els navegadors web:

 

Comentar, addicionalment, que Internet Explorer sempre ha estat un problema per als desenvolupadors web, degut al seu pobre cumpliment dels estàndards Web. Tradicionalment, Microsoft ha adaptat els estàndards a la seva manera i conveniència, de manera que els creadors de pàginas web sempre han hagut de tractar a Internet Explorer coo un cas especial. A favor seu, s’ha d’afegir que amb Internet Explorer 8 han donat un pas endavant en aquest sentit, però molta gent segueix utilitzant encara les anteriors versions d’Internet Explorer 6 i 7.

Desde aquí, convidem i animem als usuaris d’Internet a utilitzar altres navegadors com Mozilla Firefox, Google Chrome o Opera.

Articles relacionats