Contact Form 7

Fa un mes aproximadament vam parlar del plugin Contact Form 7 de WordPress. Aquesta extensió ens permet realitzar de manera bastant senzilla un formulari de contacte per a la nostra pàgina web o blog realitzat en WordPress. Els cercadors i robots trobaran la pàgina i el formulari al cap d’uns dies d’haver penjat la pàgina a la xarxa. És llavors quan es pot començar a rebre spam al correu electrònic si no s’ha previst amb antel·lació aquest problema.

Per evitar rebre spam al correu electrònic, Contact Form 7 presenta dues alternatives: l’opció CAPTCHA o l’opció Akismet.

CAPTCHA

  1. Instal·lar l’extensió Really Simple CAPTCHA.
  2. Un cop instal·lat aquest plugin, podrem crear un camp del tipus CAPTCHA al crear o editar el nostre formulari.
  3. A l’insertar el formulari a una pàgina del website, apareixerà un camp on l’usuari haurà d’introduir els caràcters mostrats en una imatge, evitant així l’spam generat per robots. Potser volem evitar haver d’afegir un codi CAPTCHA al formulari per facilitar l’enviament del formulari a l’usuari i, potser per aquesta raó, és interessant la següent opció que utilitza l’extensió Akismet.

Akismet

  1. Activar l’extensió Akismet, que ja ve instal·lada per defecte amb WordPress.
  2. Configurar correctament Akismet, amb una clau API de WordPress.
  3. Al crear o editar un dels camps del formulari, haurem d’afegir, per exemple, en el camp nom, l’atribut següent: akismet:author. Quedant el camp de la següent manera: [text* nom akismet:author]. Si tenim, per exemple, un camp e-mail, el camp hauria de quedar de la següent manera: [email* email-usuari akismet:author_email].
  4. Aquesta opció utilitzant Akismet és realment efectiva i no fa falta afegir cap camp addicional a omplir per l’usuari. A la pàgina web del plugin Contact Form 7 podeu trobar més informació al respecte.

Articles relacionats